Ρακέτες Padel vs. Ρακέτες Τένις - Motto.gr

Ρακέτες Padel vs. Ρακέτες Τένις: Ποιες είναι οι βασικές διαφορές

Το padel και το τένις είναι δύο αθλήματα που μοιάζουν σχεδόν σε κάθε πτυχή τους. Και τα δύο παιχνίδια παίζονται σε γήπεδα με συγκεκριμένες προδιαγραφές και κάθε ένα απαιτεί φυσικά τη χρήση της αντίστοιχης ρακέτας. Παρά τις βασικές τους ομοιότητες, το padel και το τένις απαιτούν διαφορετικούς τύπους ρακέτας.

Πριν παραθέσουμε τις διαφορές μεταξύ μιας ρακέτας padel και μιας ρακέτας τένις, μπορείτε να βρείτε εδώ μια λίστα με τις καλύτερες ρακέτες padel που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά.

Ας δούμε τους δύο τύπους ρακετών για να αναγνωρίσουμε τις σημαντικές διαφορές.

Ρακέτες Padel

Οι ρακέτες padel έχουν κοντή λαβή και πυρήνα από αφρό, μέσα σε περίβλημα από ανθρακονήματα ή από υαλοβάμβακα

Η ρακέτα padel διαθέτει κοντή λαβή και έναν πυρήνα από αφρό, ο οποίος εσωκλείεται σε ένα περίβλημα είτε από ανθρακονήματα ή/και από υαλοβάμβακα. Δεν διαθέτει χορδές. Αυτό καθιστά πιο δύσκολο για τους παίκτες να πετύχουν καλύτερα χτυπήματα slice ή spin χτυπώντας το μπαλάκι του Padel, σε σύγκριση φυσικά με το τένις. Αυτό αποτελεί και τον μεγάλο πονοκέφαλο για τους τενίστες/τις τενίστριες που προσπαθούν να παίξουν Padel.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η τακτική, η τοποθέτηση, ο έλεγχος και το πνευματικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων αποτελούν το κλειδί όταν παίζετε padel.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι ρακετών padel, από φτηνές έως ακριβές, “επιεικείς” και εύκολες στο παιχνίδι αλλά επίσης όχι και τόσο επιεικείς. Οι ρακέτες padel κυκλοφορούν σε 3 σχήματα:

Διαμάντι (Diamond)

Αυτή είναι ιδανική για πιο επιθετικούς παίκτες padel, καθώς είναι πιο “προκλητική” στο παιχνίδι.

Στρογγυλή (Round)

Αυτή είναι κατάλληλη για πρωτάρηδες ή τελείως αρχάριους, αφού είναι πιο επιεικής και εύκολη στο χειρισμό.

Σταγόνα (Teardrop)

Αυτή προσφέρει μια εξαιρετική ισορροπία ελέγχου και ταχύτητας αφού είναι κάπως πιο εύκολο να παίξετε μαζί της.

Κάθε μία από αυτές έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά με μοναδικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Υπάρχουν επίσης βαριές και ελαφριές ρακέτες padel. Οι τελευταίες είναι πιο εύκολες στο χειρισμό, ενώ οι βαρύτερες δίνουν στους παίκτες περισσότερη δύναμη.

Η ρακέτα του τένις

Μια ρακέτα τένις διαθέτει μια μακριά λαβή και μια “κεφαλή” με χορδές. Η “κεφαλή” κατηγοριοποιείται σε τρεις κατηγορίες:

Μεσαίου μεγέθους (Mid-sized): 550-625 τετ. εκατοστά.
Μεγαλομεσαίο μέγεθος (Mid-plus): 630-680 τετ. εκατοστά
Υπερμεγέθης (Super-sized): 685-870 τετ. εκατοστά.

Όσο μεγαλύτερη είναι η “κεφαλή” μιας ρακέτας τένις, τόσο περισσότερη δύναμη και έλεγχο απολαμβάνει ο παίκτης. Ωστόσο, τα μεγέθη των κεφαλών των ρακετών τένις έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

Υπάρχουν επίσης ελαφριές και βαριές ρακέτες τένις. Οι βαριές ρακέτες τένις είναι πιο σταθερές και ισχυρές και μεταφέρουν λιγότερους κραδασμούς στον παίκτη. Οι ελαφρύτερες επιλογές είναι εύκολες στους ελιγμούς.

Τελική ετυμηγορία

Το padel και το τένις είναι αθλήματα που απαιτούν παρόμοιο εξοπλισμό, ειδικά τη ρακέτα. Ωστόσο, η ρακέτα που χρησιμοποιείται στο padel δεν είναι παρόμοια με τον τύπο που χρησιμοποιείται στο τένις.

Οι ρακέτες τένις έχουν κεφαλές με χορδές, ενώ οι ρακέτες padel είναι κατασκευασμένες από ανθρακονήματα ή/και υαλοβάμβακα. Αυτές οι σημαντικές διαφορές καθιστούν και τα δύο αθλήματα που βασίζονται στο γήπεδο μοναδικά. Αυτό δείχνει επίσης ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ρακέτα padel για ένα παιχνίδι τένις και το αντίστροφο.